2.12.2014

- Brookies #1


Ainekset (12 palaa)
♥ Brownie-taikina: 220g voita // 200g tummaasuklaata // 5dl sokeria // 0,5 tl suolaa // 4tl vaniliinisokeria // 5 kananmunaa // 5dl vehnäjauhoja
♥ Keksi-taikina: 250g voita/margariinia // 2,5dl sokeria // 2 kananmunaa // 75g maitosuklaata/suklaarouhetta // 2tl leinvinjauhetta // 2tl vaniliinisokeria //6dl vehnäjauhoja

Aloitetaan Browniesta..
♥ Laitetaan uuni 220 asteeseen.  Sulatetaan voi kattilassa/mikrossa ja lisätään suklaanpalaset sekaan. Kun suklaakin on sulanut Lisätään vuorotellen loput brownie aineet. (sokeri, suola, vaniliinisokeri,kananmunat ja vehnäjauhot)  Vuoraa reunallinen vuoka leivinpaperilla, näin helpotat leivoksen leikkaamista.  Laita valmis taikina vuokaan ja esipaista brownieta n.10min.
Seuraavaksi vuorossa keksitaikina..
 Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.  Lisää joukkoon kananmunat, leivinjauhe ja vaniliinisokeri vatkaamalla sekaan.  Nyt kaikista haastavin vaihe vehnäjauhojen lisääminen. Laita vehnäjauhoja pieni erä kerrallaan ja sekoita. Taikinasta tulee oikein paksua ja vaikeasti sekoitettavaa.  Lisää viimeisenä joukkoon suklaarouhe, suklaarouheen voi korvata millä vain.(vaahtokarkit, pähkinät) Mitä ikinä haluakaan keksissä olevan.  Tämän jälkeen keksitaikina lisätään esipaistetun brownien päälle pieninä nokkareina. (LUE! Keksit leviävät uunissa, joten voit jättää reippaita väleja nokkareiden väliin.  Viimeisenä sitten koko höskä uuniin n.20-30min, että keksien pinta on kullanruskehtava.
Kun olet saanut Brookiesin uunista, laita se jääkaappiin noin 4h.

Tämä on siitä hassuleivos, että uunituoreena se on aivan lötköä. (Jos laitat hammastikun uuniin, niin taikinaa kuuluu jäädä tikkuun) Noin 4h jälkeen Brookies on valmis nostettavaksi vuoasta ja leikattava paloiksi. VINK ! Mikäli keksitaikinaa jää yli, voit tehdä lopusta taikinasta keksejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti